8x favoriete fietskleding voor dames en heren | ANWB

2021-12-14 17:18:23 By : Ms. lunia liu

Natuurlijk kun je in spijkerbroek fietsen. Maar dat is niet fijn als je een langere fietstocht maakt. Of als het regent, op weg naar je werk. Doorweekt katoen, schuurnaden en schuurplekken kunnen je fietstocht ernstig verpesten. Waarom zou je kiezen voor sport- of wielerkleding? Nou, hier is waarom.

Sportkleding, en zeker bijzondere fietskleding, maakt je leven een stuk aangenamer, ook als fietsforens of recreatief actief persoon. Naast het strakke Lycra is er nog zoveel meer om uit te kiezen op het gebied van fietsen. Soms zelfs nauwelijks herkenbaar als sport- of wielerkleding. Ideaal voor fietsers die graag incognito op pad gaan.

Een jas houdt je warm op koele dagen, misschien te warm op de fiets. Als je bezweet op je werk komt terwijl het nog geen twintig graden buiten is... En als het regent, voelen kletsnatte jassen meestal niet meer zo lekker aan. Belangrijk voor veel fietsers is waterdicht, winddicht en een beetje warm. Omdat waterdicht materiaal zweterig kan zijn, hebben sportieve jassen vaak mogelijkheden voor ventilatie. Softshell jassen zijn niet waterdicht, maar wel licht van gewicht, waterafstotend en houden wind tegen. En laten we eerlijk zijn, wanneer gaat het regenen in Nederland? Als je veel fietst, weet je dat het niet zo erg is.

Andere ideeën voor fietsjacks: een stormflap achter de rits, verstelbare manchetten, reflecterend materiaal voor zichtbaarheid en meerdere afsluitbare jaszakken. Voor het fietsen in een sportieve houding: een verlengde rug. Ook heel belangrijk: jassen kunnen er sportief, maar toch hip, stijlvol en/of vrolijk uitzien.

Jassen van Human Nature Human Nature Nikita waterdichte en winddichte damesjas, ademend dankzij ventilatieritsen onder de armen en klep op de rug. Met reflecterende armband in de linkermouw. Herenjas Canton heeft vergelijkbare eigenschappen. In verschillende kleuren. Human Nature heeft nog veel meer jassen en jacks voor fietsers, voor elk weertype.

Een schrale kont, pijnlijke zitbotten, schrijnende drukplekken door schurende naden... Fietsbroek met zeem, vroeg of laat wil je er ook een. De zeem is zacht, maar belangrijker: het verdeelt de druk en voert vocht snel af, zodat de huid (licht) droog en minder beschadigd blijft. Ook aan gedacht: vaak zijn de naden 'plat' waardoor ze de huid niet zo snel irriteren. De pasvorm van een fietsbroek is nauw, probeer welke broek/zeem voor jou comfortabel zit. Fietsbroek van Human Nature Human Nature fietsbroek met elastische tailleband en broekspijpen.

Je kunt hem meenemen op fietsvakantie, op een terrasje zitten of zelfs op de fiets naar je werk. Voordeel: het ziet er mooi uit en je geniet van dezelfde eigenschappen die ook comfortabel zijn tijdens een lange bergrit op de mountainbike. Fietskleding wordt steeds gevarieerder. De snit en de materiaalkeuze blijven ongewijzigd: sneldrogend, ademend en met veel bewegingsvrijheid. Vaude fietskledinglijn De Vaude Tremalzo fietskledinglijn dankt zijn naam aan een Italiaanse berg die populair is bij mountainbikers. Het lichtgewicht Vaude shirt voor dames is verkrijgbaar in 3 kleurencombinaties. De Tremalzo II Short voor dames heeft een binnenbroek met zeem en is verkrijgbaar in groen, blauw, rood en zwart.

Mountainbikers hebben een andere baanstylist dan wielrenners: het mag allemaal wat losser. Dat maakt deze kleding meer geschikt voor dagelijks gebruik. Fietsshirts die eruitzien als T-shirts bijvoorbeeld, lekker casual. Vaak zitten er geen zakken op de rug omdat veel mountainbikers met een rugzak + waterzak fietsen. De broek, vaak zonder zeem, lijkt meer op vrijetijdskleding. Eventueel kun je een fietsbroek met zeem aantrekken, de snit is ruim genoeg. MTB-shirt van AGU Dit MTB-shirt van AGU heeft ademende mesh-panelen en versterkte schoudervullingen, zodat lange ritten met een rugzak geen probleem zijn. Ook in oranje en zwart. De lichtgewicht MTB-short is waterafstotend en heeft een klittenbandsluiting.

Het is mooi weer en je katoenen T-shirt plakt aan je rug. Je koelt heel snel af als je op een terras gaat zitten. Met een speciaal wielershirt gaat dat minder snel. De ademende stof heeft een open structuur. Vocht wordt door het innovatieve materiaal van de huid afgevoerd, waarna het snel verdampt. Hierdoor zit het shirt comfortabel, ook bij zware inspanningen op warme dagen. Vooral belangrijk voor sportieve fietsers. Ook leuk: de karakteristieke zakjes op de achterkant van veel wielershirts. Ten minste één zak met rits is leuk, voor de veiligheid. Je smartphone, huissleutels, een paar pasjes en wat kleingeld passen er perfect in. En het mooiste is: je hebt ze altijd bij de hand. Mirror Cool shirt van Shimano Op warme zomerdagen houden Shimano's Mirror Cool shirt en broek je koel. Het materiaal reflecteert de zonnestralen, voert vocht af van de huid en droogt snel.

Fiets je liever in een vrouwelijke rok? Deze uitdaging wordt een stuk makkelijker met een skort: een rok met binnenbroek. Gemaakt voor actieve mensen.

Skorts van Human Nature Skorts van Human Nature zijn prettig om te dragen en hebben veel slimme details aan boord: elastische stof, een reflecterend lipje op de achterkant en diverse zakken, waaronder een anti-diefstal zak.

Wie liever in zijn dagelijkse kleding fietst, kan het leven leuker maken met wielerondergoed. Fietsondergoed van AGU Dit dames fietsondergoed van AGU is er ook voor heren. Met gemzen ‒ maar je ziet het niet. Zo'n onzichtbare fietsbroek is prettiger om te fietsen, mede door de zachte, ademende stof. In zwart en wit.

Als je een regenbui echt niet kunt vermijden, dan toch liever de regendruppels. De regenpakken van tegenwoordig hebben vaak ventilatie en reflectie, wat prettig is bij slecht weer. Passat regenpak van AGU Het Passat regenpak van AGU heeft een waterkolom van 5.000 mm en is daardoor bestand tegen de zwaarste buien, ook bij harde wind. Ventilatieopeningen laten vocht van binnenuit ontsnappen. Met klittenband en drukknopen kun je je mouwen en broekspijpen strak om je polsen en enkels spannen. Gewicht 800 gram. De jas is verkrijgbaar in 4 kleuren: fluorescerend geel, rood, blauw en zwart. De broek is altijd zwart.

Ga voor een warme, winddichte jas! Bekijk het ruime aanbod jassen, ideaal om mee te fietsen.

24/7 Pechhulp voor uw fiets, gratis Fiets Check en juridisch advies bij een verkeersongeval met uw fiets.

Met een fietsverzekering op maat van de ANWB voorkomt u onaangename verrassingen met uw fiets.

Bekijk hier het volledige assortiment fietsverlichting, sloten, fietstassen en nog veel meer!

Blijf warm tijdens het fietsen! Shop een muts, sjaal en handschoenen in de webshop.